2018 | JK glasvezel als aparte tak opgenomen

JK automatisering heeft, als onafhankelijk adviseur, sinds 2015 actief bijgedragen aan een succesvolle glasvezelcampagne in het Land van Cuijk. Door de omvang en intensiteit van de bijdrage aan meerdere glasvezelcampagnes zijn de glasvezel activiteiten opgenomen in een aparte tak: “JK glasvezel”.

Als onafhankelijk dealer van de glasvezelproviders, partner van netbeheerders en commercieel en technisch adviseur van initiatiefnemers werkt JK glasvezel samen om succesvolle glasvezel campagnes te kunnen realiseren.

JK gelooft in glasvezel voor iedereen in zowel binnen- als buitengebieden in heel Nederland en onafhankelijk advies is daarbij onze inzet!

2017 | 25-jarig jubileum JK automatisering

Al vanaf de oprichting heeft eigenaar Mari Jordans zich met ziel en zaligheid en met zijn passie voor het ondernemen vol ingezet voor JK automatisering. Anno 2017 is JK automatisering een stabiele en gevestigde naam en is JK zich nog altijd continue aan het doorontwikkelen.

Tijdens het 25-jarige bestaan op 1 november 2017 werd Mari ook in het zonnetje gezet en verrast door het personeel. Bij aankomst was het kantoorpand en het kantoor van Mari versierd en stonden taart en champagne op hem te wachten. Een mooie dag, waarbij vele partners en klanten de felicitaties overbrachten aan Mari en het JK team. Een mooi moment waar eventjes bij werd stilgestaan.

Maar de focus is ondertussen alweer verlegd op de toekomst, want de dynamische ICT wereld blijft niet stilstaan. Graag willen wij iedereen bedanken voor de felicitaties en voor het bijdragen aan het vieren van deze fantastische mijlpaal.

JK automatisering, 25 jarig jubileum
JK automatisering, 25 jarig jubileum
JK automatisering, 25-jarig jubileum

2016 | Naamswijziging JK automatisering

Om de marktontwikkelingen te volgen en de daarbij behorende ondernemerskeuzes te kunnen nemen, werden de activiteiten van J&K Automatisering aan het eind van 2016 ondergebracht bij JK automatisering onder leiding van Mari en ging Frank verder onder de naam JK Business Software.

Met een gemotiveerd en enthousiast JK team van 7 medewerkers en een frisse, nieuwe en moderne look & feel tracht JK automatisering haar activiteiten verder te optimaliseren. Vol positieve energie is hard gewerkt aan een nieuw uiterlijk met herkenning en een knipoog naar het oude. De vernieuwde huisstijl van JK is vervolgens ook in alle communicatie uitingen terug te zien.

Niet alleen aan de buitenkant zijn de veranderingen zichtbaar, maar ook de uitstraling van het interieur van het kantoor is aangepakt. Daarnaast zijn intern de nodige processen geoptimaliseerd en zijn het raamwerk en de structuren voor de toekomst uitgezet.

2012 | Oprichting J&K EV Solutions

Vanaf oktober 2012 is J&K onder de naam EV Solutions gestart met de verkoop van hoogwaardige connectie systemen voor het opladen van accu's in elektrische voertuigen. Een totaal andere tak dan ICT en healthcare oplossingen.

Mari had in datzelfde jaar een Opel Ampera, een plug-in hybride auto, aangeschaft. Bij de aanschaf van een Opel Ampera hoort ook een laadoplossing om de auto op te kunnen laden. Doordat er alleen standaard oplossingen beschikbaar waren, nam Mari contact op met enkele fabrikanten.

Door de interesse in de techniek van elektrisch rijden en opladen was Mari ook erg actief op diverse fora. Door de contacten op deze fora bleek dat meerdere bestuurders van hybride plug-in en elektrische auto's een laadoplossing op maat wensten voor het opladen van de auto.

Het aantal hybride plug-in en elektrische auto's in Nederland nam sindsdien fors toe. Door het bieden van maatwerk en uitgebreid advies stroomden de aanvragen bij J&K binnen. Eind 2013 werd EV solutions bijna een dagtaak en was een uitbreiding van het J&K team benodigd.

J&K EV solutions logo

2006 | Oprichting J&K Healthcare Solutions

Vanaf 2006 ontwikkelt J&K onder de naam van J&K Healthcare Solutions speciale oplossingen ten behoeve van de zorg, die het verblijf in het ziekenhuis voor zowel de patiënten als voor de bezoekers kunnen veraangenamen. Producten als Wii opstellingen voor vermaak en medische ondersteuning en narrowcasting schermen voor aanwezigheidsmelding van medisch en ondersteunend personeel voor patiënten en gasten.

De eigen ontwikkeling van de BabyCam software blijkt een belangrijke basis voor de toekomst van J&K Healthcare Solutions. Sindsdien maken steeds meer ziekenhuizen gebruik van onze BabyCam oplossing.

J&K Healthcare Solutions

1999 | Kantoor in Oploo

Met de komst van personeel moest ook de huisvesting worden aangepast. In Oploo werd een geschikte locatie gevonden en op 24 september 1999 vond de opening plaats van het nieuwe kantoor van J&K aan de Van Steenhuijsstraat 35 in Oploo.

In de loop van 2001 werd het personeelsbestand verder uitgebreid. Met een automatiseringsadviseur en een extra technisch medewerker bestond het J&K team uit 7 personen.

Kantoorpand J&K Automatisering

1998 | Nieuwe huisstijl J&K Automatisering

In 1998 werd de basis van J&K verder verstevigd door een behoorlijke uitbreiding in diensten, producten, klanten, leveranciers en strategische partners. Om de wereld om ons heen te laten zien dat er iets veranderde, werd de uitstraling van J&K gemoderniseerd. Vanaf november konden alle relaties kennis maken met de nieuwe huisstijl.

Vanwege de drukke werkzaamheden en het opzetten van een eigen technische dienst werd binnen J&K een volgende stap gezet. In mei 1999 kwamen de eerste personeelsleden in dienst van J&K, waardoor het J&K team werd uitgebreid naar 5 personen. De bereikbaarheid en technische dienstverlening werden hierdoor verbeterd en geoptimaliseerd.

J&K Automatisering

1996 | Naamswijziging J&K Automatisering

Al vrij snel bleef het werken niet alleen bij het uitvoeren van consultancy opdrachten, de werkzaamheden werden uitgebreid met advisering en levering van hardware en software producten. Door al deze uitbreidingen paste de bedrijfsnaam niet meer bij de werkzaamheden. De bedrijfsnaam werd in februari 1996 gewijzigd in J&K Automatisering.

Vanaf dat moment presenteerde J&K zich in de markt als leverancier van totale automatiseringsoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf. Op 1 december 1997 werd J&K Automatisering uitgebreid met een derde vennoot, Jan Hendriks, en daarmee tevens een nieuwe vestiging in Valkenswaard. Met de komst van Jan Hendriks werd J&K ook actief in de ondersteuning van logistieke dienstverlening.

J&K Automatisering

1992 | Oprichting J&K Consultancy

Op 1 november 1992 werd JK automatisering bij de Kamer van Koophandel ingeschreven handelend onder de naam J&K Consultancy. Het bedrijf is opgericht door Mari Jordans en Frank van Kemenade en is gestart vanuit de vestigingen Nuenen en Oploo.

Met jarenlange ervaring op het gebied van administratieve automatisering waren Mari en Frank per 1 november 1992 gestart met consultancy werkzaamheden in met name de automotive branche, waaronder garagebedrijven, schade-herstelbedrijven, wagenparkbeheerders en automaterialenhandelaren.

J&K Consultancy