2018 | JK glasvezel als aparte tak opgenomen

Sinds 2015 heeft JK automatisering actief bijgedragen aan een succesvolle glasvezelcampagne in het Land van Cuijk. Door dit succes is JK ook actief betrokken geraakt bij andere projecten. Door de omvang en intensiteit van de glasvezel activiteiten is dit opgenomen onder een nieuwe tak: JK glasvezel. JK glasvezel is onafhankelijk dealer van de deelnemende glasvezelproviders in de campagnes. Daarnaast is JK partner van netbeheerders en initiatiefnemers. Als onafhankelijk commercieel en technisch adviseur werkt JK glasvezel nauw samen om succesvolle glasvezelcampagnes te kunnen realiseren. JK gelooft in glasvezel voor iedereen in Nederland en onafhankelijk advies is daarbij onze inzet.

2017 | 25-jarig jubileum JK automatisering

Al vanaf de oprichting heeft eigenaar Mari Jordans zich met ziel en zaligheid en met zijn passie voor het ondernemen vol ingezet voor JK automatisering. Anno 2017 is JK automatisering een stabiele en gevestigde naam en is JK zich nog altijd continue aan het doorontwikkelen.

Tijdens het 25-jarige bestaan op 1 november 2017 werd Mari in het zonnetje gezet door het personeel. Bij aankomst was het pand en kantoor van Mari versierd en stonden taart en champagne op zijn bureau als verrassing. Het was een hele mooie dag, waarbij vele partners en klanten de felicitaties overbrachten aan Mari en het JK team.

Heel lang werd hier niet bij stilgestaan. De focus is ondertussen alweer verlegd op de toekomst, want de dynamische ICT wereld blijft niet stilstaan. Graag willen wij iedereen bedanken voor de felicitaties en voor het bijdragen aan het vieren van deze fantastische mijlpaal.

Kantoorpand JK automatisering"
Kantoor Mari Jordans | JK automatisering"
Bureau Mari Jordans | JK automatisering"

2016 | Naamswijziging JK automatisering

Aan het eind van 2016 werden de activiteiten van J&K, onder leiding van Mari, ondergebracht bij JK automatisering. Frank ging verder onder de naam JK Business Software. Deze koerswijziging was noodzakelijk om marktontwikkelingen te blijven volgen en de daarbij behorende ondernemerskeuzes te kunnen nemen.

Een gemotiveerd en enthousiast team van 7 personen zette de nieuwe koers van JK automatisering in. Dit had tot gevolg dat een frisse, nieuwe en moderne look & feel werd ontworpen. Vol positieve energie is hard gewerkt aan een nieuw uiterlijk met daarbij herkenning en een knipoog naar het oude. De vernieuwde huisstijl van JK is vervolgens ook in alle communicatie-uitingen terug te zien.

Niet alleen aan de buitenkant zijn de veranderingen zichtbaar, maar ook de uitstraling van het interieur van het kantoor is aangepakt. Daarnaast zijn intern de nodige processen geoptimaliseerd en zijn het raamwerk en structuren voor de toekomst uitgezet.

2012 | Oprichting J&K EV Solutions

Vanaf oktober 2012 is JK gestart met de verkoop van laadoplossingen voor het opladen van accu's in elektrische voertuigen. Mari had een plug-in hybride Opel Ampera aangeschaft. Elektrische auto's en elektrisch rijden waren destijds nog relatief nieuw in Nederland.

Bij de aanschaf van een Opel Ampera hoort ook een laadoplossing om de auto op te kunnen laden. Alleen standaard oplossingen op de auto op te laden waren beschikbaar. Dit zou anders moeten kunnen en vervolgens nam Mari contact op met enkele fabrikanten.

Door de interesse in de techniek van elektrisch rijden en opladen was Mari actief op diverse fora. Uit de contacten op deze fora bleek dat meerdere bestuurders van hybride plug-in en elektrische auto's een laadoplossing op maat wensten voor het opladen van de auto.

Een nieuwe tak met de naam J&K EV solutions was geboren. In 2013 nam het aantal hybride plug-in en elektrische auto's in Nederland fors toe. Ook bleek er veel behoefte aan uitgebreid advies en maatwerk laadoplossingen.  Het JK team werd door de enorme drukte uitgebreid met een EV specialist.

J&K EV solutions logo

2006 | Oprichting J&K Healthcare Solutions

In 2006 werden de activiteiten van JK uitgebreid met J&K Healthcare Solutions. JK ontwikkelt oplossingen die het verblijf in het ziekenhuis voor zowel patiënten als bezoekers veraangenamen. Een oplossing is de Wii opstelling in ziekenhuizen voor vermaak en medische ondersteuning. Ook levert JK narrowcasting schermen om de aanwezigheid van medisch en ondersteunend personeel inzichtelijk te maken voor patiënten en gasten.

De eigen ontwikkeling van de BabyCam software bleek een belangrijke basis voor de toekomst van JK healthcare. Sindsdien maken ziekenhuizen in de Benelux gebruik van onze BabyCam oplossing.

J&K Healthcare Solutions

1999 | Kantoor in Oploo

De uitbreiding van het team had als gevolg dat ook de huisvesting een verandering moest ondergaan. Op 24 september 1999 vond de opening plaats van het nieuwe kantoor plaats in Oploo aan de Van Steenhuijsstraat 35 te Oploo.

In de loop van 2001 resulteerde de aanhoudende groei in een uitbreiding van het personeelsbestand. Door het aanstellen van een automatiseringsadviseur en een extra technisch medewerker bestond het JK team uit 7 personen.

Kantoorpand J&K Automatisering

1998 | Nieuwe huisstijl J&K Automatisering

In 1998 kreeg JK een stevigere basis door de groei in het aantal diensten, producten, klanten, leveranciers en strategische partners. JK moderniseerde de huisstijl destijds om zich ook naar de buitenwereld anders te profileren. Vanaf november konden alle relaties kennis maken met de nieuwe huisstijl.

J&K besloot door de groei en de toenemende druk op de werkzaamheden om een eigen technische dienst op te zetten. In mei 1999 werd de volgende stap gezet en kwamen de eerste personeelsleden in dienst van JK. Het JK team bestond door de uitbreiding uit 5 personen. Hierdoor verbeterden de bereikbaarheid en kon de technische dienstverlening worden geoptimaliseerd.

J&K Automatisering

1996 | Naamswijziging J&K Automatisering

Het uitvoeren van consultancy opdrachten werd al snel uitgebreid met advisering en levering van hardware en software producten. Vanwege het bredere aanbod aan diensten en producten paste de bedrijfsnaam niet meer bij de werkzaamheden. Daardoor vond in februari 1996 de wijziging in de bedrijfsnaam naar J&K Automatisering plaats.

Vanaf dat moment presenteerde JK zich in de markt als leverancier van totale automatiseringsoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf. Op 1 december 1997 kwam Jan Hendriks als derde vennoot bij het JK team. Jan werkte vanuit de nieuwe vestiging in Valkenswaard. Met de komst van Jan was JK ook actief in de ondersteuning van logistieke dienstverlening.

J&K Automatisering

1992 | Oprichting J&K Consultancy

Op 1 november 1992 stond JK automatisering bij de Kamer van Koophandel ingeschreven, handelend onder de naam J&K Consultancy. Het bedrijf is opgericht door Mari Jordans en Frank van Kemenade vanuit de vestigingen in Nuenen en Oploo.

Met jarenlange ervaring op het gebied van administratieve automatisering waren Mari en Frank  gestart met consultancy werkzaamheden. Deze adviserende dienstverlening vond met name plaats in de automotive branche, waaronder garagebedrijven, schade-herstelbedrijven, wagenparkbeheerders en automaterialenhandelaren.

J&K Consultancy