JK healthcare uw BabyCam kennis!

BabyCam oplossing voor afdeling neonatologie

Advies, ontwikkeling en support

24/7 live beelden van het kindje voor ouders

Camera's, webportal en zusterpost oplossing

Flex arm en noodschakeling op maat

Portal op maat (huisstijl)

BabyCam oplossing van JK healthcare

Met de BabyCam oplossing, ontwikkeld door JK healthcare en Cognito Concepts, kunnen ouders en verzorgers op hun PC, laptop of mobile device, via een web portal, 7 dagen in de week en 24 uur per dag hun kindje observeren in het ziekenhuis.

Uiteraard is dit geen vervanging voor het fysiek aanwezig zijn bij het kind in het ziekenhuis, maar het is wel een geweldige aanvulling voor die momenten dat het niet mogelijk is om bij het kindje te zijn. Ook kunnen dezelfde beelden gebruikt worden als observatiepost voor de verpleging op de afdeling. Deze observatiepost, ook wel zusterpost genoemd, bespaart tijd en geld en biedt meer rust op de afdeling doordat het aantal bezoeken aan de kamers beperkt kan worden en de inzet van het personeel hierop kan worden afgestemd.

De BabyCam oplossing is technisch zo opgezet dat de verpleging zo min mogelijk handelingen hoeft te verrichten en kansen op fouten tot een minimum beperkt worden. Daarnaast biedt de webportal eenvoudige en veilige toegang aan ouders, verzorgers en bevoegden tot de beelden van het kindjes. Sinds de eerste installatie in 2006 is de software verder ontwikkeld met nieuwe functionaliteiten, waardoor de oplossing up-to-date blijft.

De gehele BabyCam oplossing kan aangepast worden aan de wensen van de zorginstelling. Wij ontwerpen een portal die past bij de huisstijl. De oplossing kan worden geïntegreerd in een bestaand netwerk of als stand-alone oplossing worden geleverd. Tevens zijn er diverse opties mogelijk om camera's snel uit te kunnen schakelen bij calamiteiten en is er een keuze uit verschillende type camera's en zusterpost oplossingen.

De BabyCam oplossing wordt tegen een scherpe prijs met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding aangeboden. Voor de BabyCam oplossing wordt gebruik gemaakt van AXIS camera's, dit vanwege de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van deze producten. AXIS is wereldmarktleider op het gebied van IP camera's.

Met advies en support op maat en het continue verder ontwikkelen van de (maatwerk) oplossingen begeleiden en ontzorgen wij de klant. JK healthcare denkt in oplossingen, waarbij wij de bijbehorende producten, diensten en services leveren.

Referenties BabyCam oplossing JK healthcare

De volgende zorginstellingen hebben een BabyCam oplossing van JK automatisering in gebruik:

Bernhoven Ziekenhuis Uden, HCM Bronovo Ziekenhuis Den Haag, Centre Hospitalier de Luxembourg (CHL Luxemburg), Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC Leiden), Maasstad Ziekenhuis Rotterdam, Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar, Pantein Maasziekenhuis Boxmeer, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Amsterdam, Slingeland Ziekenhuis Doetinchem, Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB Winterswijk), Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUMC Amsterdam), Zaans Medisch Centrum (Zaans MC Zaandam), Zuyderland Medisch Centrum Heerlen.

Voordelen van de BabyCam oplossing van JK healthcare

Hieronder zijn enkele voordelen van de BabyCam oplossing van JK automatisering voor zorginstellingen beschreven. Daarnaast heeft AXIS de ervaringen van twee referenties (Pantein Maasziekenhuis te Boxmeer en VUmc te Amsterdam) met de BabyCam oplossing van JK automatisering verwerkt in artikelen. Destijds was JK automatisering nog actief onder de oude handelsnaam.

  • Ervaring (sinds 2006)
  • Referenties verspreid door Nederland
  • Beveiligde inlog webportal
  • Gebruiksvriendelijke beheermodule
  • Applicatie op maat
  • Periodiek onderhoud en versiebeheer
  • Professionele Axis camera's

Speciaal voor de zorg heeft JK healthcare ook andere oplossingen ontwikkeld die het verblijf in het ziekenhuis voor zowel de patiënten als voor de bezoekers kunnen veraangenamen. Hiertoe behoren onder andere informatiesystemen, die zeer geschikt zijn voor het gebruik op zusterpost narrowcasting schermen.

Flex-arm oplossing

JK healthcare heeft een flex-arm oplossing ontworpen, die direct bij zorginstellingen en andere toepassingen ingezet kan worden. Deze flex-arm is stevig, heeft een lange reikwijdte, is flexibel in meerdere draairichtingen en is ideaal inzetbaar op meerdere locaties. De flex-arm is op zowel verticale als horizontale en ronde als vlakke oppervlakken te bevestigen. Hierdoor is het mogelijk om mobiele camera oplossingen in te zetten.

Om een zo optimaal mogelijk beeld van het kindje te bieden en ook flexibiliteit in de opstelling te behouden kan een camera aan de flex-arm worden gemonteerd. Dit biedt als voordeel dat camera’s verplaatst kunnen worden en dus ook de couveuses en bedjes verplaatst kunnen worden. Daarnaast komt de verpleging niet in beeld als handelingen worden uitgevoerd. Daarnaast is de flex-arm ideaal te combineren met de camera’s van Axis.

Axis M1145 camera

Deze camera bevat een verbeterde en mooie beeldkwaliteit, heeft een groot zoombereik en bevat een autofocus functie en dag/nacht functionaliteit. Daarnaast is de lens ingebouwd en bevat de Axis M1145 een metalen behuizing waardoor de camera ook minder kwetsbaar is.

Voor de Axis midspan (voeding van de camera) is nu ook speciaal een houder ontwikkeld, zodat deze op meerdere plekken (bijvoorbeeld de rails achter de couveuse) is te bevestigen.

Axis P3374 dome camera

Naast de mobiele oplossing, zijn er ook ontwikkelingen op het gebied van de camera’s die ideaal geschikt zijn als bevestiging aan het plafond.  De Axis P3374 Dome Camera biedt een ideale compacte, professionele en stofvrije plafondbevestiging. Deze camera is erg compact, biedt goede beeldkwaliteit en heeft een groot zoombereik.

Daarnaast bevat de dome camera dag/nacht functionaliteit en een autofocus functie. Het grote voordeel is dat de bekabeling netjes en uit het zicht  weggewerkt kan worden, waardoor deze oplossing professioneel oogt en door de compacte stofvrije montage ook goed schoon te houden is.

PoE schakelbox noodschakeling

Zorginstellingen worden steeds vaker voorzien van PoE switches voor alle netwerkaansluitingen. Om van de PoE aansluitingen gebruik te kunnen maken, is een PoE schakelaar benodigd om de camera eenvoudig in en uit te kunnen schakelen. Doordat hiervoor nog geen oplossing op de markt was, heeft JK healthcare een PoE schakelbox laten ontwerpen. Deze box kan ook fraai aan de Flex Arm bevestigd worden.

De PoE schakelbox kan een vervanging zijn voor de midspan, de midspanbehuizing en/of het geschakelde stopcontact. Hierdoor is een nog compactere en flexibelere oplossing gecreëerd met minder bekabeling, materiaal en kosten.

Zusterpost / Narrowcasting

Ook voor de verpleegafdeling is de BabyCam oplossing een prettige aanvulling. De zusterpost oplossing geeft een mozaïekbeeld van alle camerabeelden in één oogopslag op een narrowcasting scherm of monitor weer. Dit biedt de afdeling ook extra monitoring en een extra hulpmiddel om de kindjes in de gaten te houden.

Ook kunnen deze narrowcasting schermen voor andere doeleinden ingezet worden, bijvoorbeeld om planning en andere data in beeld te brengen. De zusterpost kan zowel als bureauopstelling (monitor met PC) als een scherm met muurbevestiging worden ingezet in het gewenste formaat. Daarnaast kan ook alleen de software geleverd worden, indien er al bestaande hardware aanwezig is.