Over JK

JK automatisering verzorgt de totale automatisering voor het MKB en particulieren

JK automatisering is sinds 1992 actief als partner van automatisering en ICT oplossingen voor particulieren en het midden- en kleinbedrijf. JK denkt in oplossingen. Voor al uw vraagstukken op het gebied van ICT en automatisering biedt JK oplossingen. Daarbij leveren wij de bijbehorende producten, diensten en services. JK adviseert, begeleidt en ontzorgt haar relaties. Hieronder zijn de voornaamste wijzigingen in de historie van J&K Consultancy tot aan JK automatisering beschreven.

2016 | Naamswijziging JK automatisering

Om de marktontwikkelingen te volgen en de daarbij behorende ondernemerskeuzes te kunnen nemen, werden de activiteiten van J&K Automatisering aan het eind van 2016 ondergebracht bij JK automatisering onder leiding van Mari en ging Frank verder onder de naam JK Business Software.

Met een gemotiveerd en enthousiast JK team van 7 medewerkers en een frisse, nieuwe en moderne look & feel tracht JK automatisering haar activiteiten verder te optimaliseren.

jkautomatisering

2012 | Oprichting J&K EV Solutions

Vanaf oktober 2012 is J&K onder de naam EV Solutions gestart met de verkoop van hoogwaardige connectie systemen voor het opladen van accu's in elektrische voertuigen. Een totaal andere tak dan ICT en healthcare oplossingen.

Mari had in datzelfde jaar een Opel Ampera, een plug-in hybride auto, aangeschaft. Bij de aanschaf van een Opel Ampera hoort ook een laadoplossing om de auto op te kunnen laden. Doordat er alleen standaard oplossingen beschikbaar waren, nam Mari contact op met enkele fabrikanten. Door de interesse in de techniek van elektrisch rijden en opladen was Mari ook erg actief op diverse fora. Door de contacten op deze fora bleek dat meerdere bestuurders van hybride plug-in en elektrische auto's een laadoplossing op maat wensten voor het opladen van de auto. 

Het aantal hybride plug-in en elektrische auto's in Nederland nam sindsdien fors toe. Door het bieden van maatwerk en uitgebreid advies stroomden de aanvragen bij J&K binnen. Eind 2013 werd EV solutions bijna een dagtaak en was een uitbreiding van het J&K team benodigd. Het J&K team werd hiermee uitgebreid naar 8 personen.

2006 | Oprichting J&K Healthcare Solutions

Vanaf 2006 ontwikkelt J&K onder de naam van J&K Healthcare Solutions speciale oplossingen t.b.v. de zorg, die het verblijf in het ziekenhuis voor zowel de patiënten als voor de bezoekers kunnen veraangenamen. Sindsdien maken steeds meer ziekenhuizen gebruik van onze Babycam oplossing.

1999 | Kantoor in Oploo

Met de komst van personeel moest ook de huisvesting worden aangepast. In Oploo werd een geschikte locatie gevonden en op 24 september 1999 vond de opening plaats van het nieuwe kantoor van J&K aan de Van Steenhuijsstraat 35 in Oploo. 

In de loop van 2001 werd het personeelsbestand verder uitgebreid. Met een automatiseringsadviseur en een extra technisch medewerker bestond het J&K team uit 7 personen.

1998 | Nieuwe huisstijl J&K Automatisering

In 1998 werd de basis van J&K verder verstevigd door een behoorlijke uitbreiding in diensten, producten, klanten, leveranciers en strategische partners. Om de wereld om ons heen te laten zien dat er iets veranderde, werd de uitstraling van J&K gemoderniseerd. Vanaf november konden alle relaties kennis maken met de nieuwe huisstijl. 

Vanwege de drukke werkzaamheden en het opzetten van een eigen technische dienst werd binnen J&K een volgende stap gezet. In mei 1999 kwamen de eerste personeelsleden in dienst van J&K, waardoor het J&K team werd uitgebreid naar 5 personen. De bereikbaarheid en technische dienstverlening werden hierdoor verbeterd en geoptimaliseerd.

1996 | Naamswijziging J&K Automatisering

Al vrij snel bleef het werken niet alleen bij het uitvoeren van consultancy opdrachten, de werkzaamheden werden uitgebreid met advisering en levering van hardware en software producten. Door al deze uitbreidingen paste de bedrijfsnaam niet meer bij de werkzaamheden. De bedrijfsnaam werd in februari 1996 gewijzigd in J&K Automatisering.

Vanaf dat moment presenteerde JK zich in de markt als leverancier van totale automatiseringsoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf. Op 1 december 1997 werd J&K Automatisering uitgebreid met een derde vennoot, Jan Hendriks, en daarmee tevens een nieuwe vestiging in Valkenswaard. Met de komst van Jan Hendriks werd J&K ook actief in de ondersteuning van logistieke dienstverlening.

1992 | Oprichting J&K Consultancy

Op 1 november 1992 werd JK automatisering bij de Kamer van Koophandel ingeschreven handelend onder de naam J&K Consultancy. Het bedrijf is opgericht door Frank van Kemenade en Mari Jordans en is gestart vanuit de vestigingen Nuenen en Oploo. Met jarenlange ervaring op het gebied van administratieve automatisering zijn Frank en Mari in november 1992 gestart met consultancy werkzaamheden in met name de automotive branche, waaronder garagebedrijven, schade-herstelbedrijven, wagenparkbeheerders en automaterialenhandelaren.